Любопитно

25 деца подредиха изложбата „Свят от мечти“ в Хасково

Изложбата „Свят от мечти“ беше официално открита тази вечер в хасковската художествена галерия „Форум“.

Експозицията е от произведенията на 25 деца от школите „Дъга“ и „Пастело“ с ръководители Даниел Русев и Калина Чакалова. Картините представят пейзажи, натюрморти и портрети, като има и кермика, изпълнена по традиционен начин с глина и глазура. Детските рисунки не се продават, но те са прехвърлени върху магнитчета, които могат да бъдат закупени.

Изложба

Даниел Русев каза на откриването, че последната година е била много трудна за тях заради пандемията. Въпреки това те са успели да съберат произведения за „Свят от мечти“.

Годишната изложба на младите художници ще остане в галерита до края на месеца.

2 коментара

  1. Браво на тези деца , те имат вече изграден естетически вкус ! Поздравления! Но искам да споделя нещо.Бях на концерт на съвременната група „Комедиен Хармонист“ в Народната опера във Виена.Преди концерта директорът на операта даде малко обяснения за истинската група ,станала световноизвестна малко преди времето на Хитлер.И каза името на само един певец от групата – първи тенор , българинът Аспарух Лешников -Ари от гр. Хасково… Настръхнах от гордост ! След това заради това, че трима от групата са евреи се пръскат , а Ари се прибира в Бг и продължава да пее, но стари шлагерни песни.Мисълта ми е , има ли будни хора сред управата на града , които да предложат изграждане на паметник на Аспарух Лешников? Та той е бил водещ глас в група, известна за времето си така, както Бийтълс, АББА…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button