Регион

12 пъти повече от 2020 г. искат да влязат незаконно в България – ВИДЕО

С 12 пъти се е повишил броят на опитващите се да влязат незаконно в България от Гърция мигранти, отчитат от МВР. На турската граница увеличението е 7 пъти. Сравнението е с миналата година.

През април през гръцката граница не са допуснати 2 213 нелегални мигранти, а задържани на наша територия са 97, от които на гранични пунктове 28, а останалите на зелена граница. На турската граница недопуснатите са 3 978, а задържаните – 147, от които 27 на гранични пунктове.

От МВР отчитат и 5 пъти повишаване на броя на опитващите се да напуснат България незаконно, най-много на сръбската граница.

Граница
Катинов, Кичиков, Моллов и Мандаджиев

Отчетът е по повод посещение на новия заместник-министър на вътрешните работи Венцислав Катинов в района на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Капитан Петко войвода край Свиленград.

Заедно с директора на Гранична полиция Светлан Кичиков и директорите на РДГП Елхово и Смолян Деян Моллов и Стоян Мандаджиев те са разгледали граничните управление в района и са се срещнали с част от служителите. Целта на заместник-министъра била да засвидетелства подкрепа към служителите, заявяват от пресцентъра на ведомството. Той е обяснил, че ефективната охрана на държавната граница е основен приоритет за новото ръководство на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button