Хасково

Офис Хасково на НАП дерегистрира 38 фирми по закона за ДДС

Image38 фирми от областта са служебно дерегистрирани по Закона за ДДС от инспекторите от Офис Хасково на НАП през първите 7 месеца на тази година

Прекратяването на ДДС-регистрация се извършва когато лицето системно не изпълнява задълженията  си съгласно закона, не може да бъде открито от органите по приходи на посочения от него адрес за кореспонденция или когато има задължения към държавата, които надхвърлят стойността на активите му. Това са причините и за направените дерегистрации в Хасковско.

От тази година с промените в Закона за ДДС, мярката може да бъде прилагана и ако в продължение на над три месеца, фирмата не посочи електронен адрес за кореспонденция.

Междувременно Националната агенция за приходите излезе с препоръка към всички български фирми, които имат контрагенти в Румъния, да проверят дали е валидна ДДС-регистрацията им преди да извършат сделка с тях. Това е необходимо, тъй като в северната ни съседка от 1 август действа нова система за регистрация на местните търговци, които извършват сделки в рамките на Европейския съюз.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button