Спорт

Кошмарен жребий за Диа на US OPEN

Диа ЕвтимоваХасковската тенисистка Диа Евтимова ще играе срещу № 1 в схемата на квалификациите и № 76 в света Акгул Аманмурадова от Узбекистан – това определи жребия на започващото днес Открито първенство на САЩ.

Втората ни ракета при жените ще има много тежка задача при своя дебют на турнир от Големия шлем. 26-годишната й съперничка с впечатляващ ръст от 191 см напоследък демонстрира суперформа и дори би настоящата № 5 в света Йелена Янкович на турнира в Синсинати преди да отпадне на четвъртфиналите от сънародничката й Ана Иванович.

Узбекистанката е достигала до 50-то място в женската ранглиста, от 4 години играе в турнири от Големия шлем, а в последните издания на „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“ достига до 3-ти кръг – сочи личният й профил.  

По предварителни изчисления Диа ще излезе срещу Аманмурадова след полунощ българско време, тъй като мачът й е четвърти поред на 4-ти корт. Двубоите в първия ден от „пресявките“ на  US Open започват от 18 ч. наше време.

Междувременно вчера хасковският тенисист Григор Димитров стартира великолепно на чалънджъра в Женева с награден фонд 30 000 евро. Той разби за по малко от час с 6:3, 6:3 германската надежда и № 359 в света Седрик-Марсел Щeбе, а във втория кръг от схемата ще се изправи срещу словака Павол Червенак, който е 264-ти в ранглистата на АТР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
S
S
25.08.2010 6:41 6:41

Мачът е отложен за тази нощ при 3-1 в първия сет в полза на узбекистанката с тяло на мъж.

Aik
Aik
25.08.2010 11:50 11:50

Ami tq e dotuk. Nqma da bie toq zver.

Back to top button