Регион

Харманлийският съд вече има стълбищен робот

Стълбищен робот вече улеснява придвижването на хора с увреждания, които ползват инвалидни колички в сградата на съда в Харманли.

РоботПомощното устройство е с гумени задвижващи вериги и отговоря на всички технологични изисквания на ЕС. Основната функция на робота е да помага при изкачване на хора в инвалидни колички на вътрешни и външни стълбища.

 

Той се управлява от придружител и е предназначен за движение в двете посоки – при изкачване и при слизане на стълбите, докато лицето се намира в седнало положение в инвалидната количка. Гумените задвижващи вериги действат на принципа на гъсеничния механизъм, като осигуряват плавно и комфортно движение чрез приплъзване на уреда по твърди повърхности. Този модел позволява транспортирането на всички видове механични инвалидни колички. С използването на специални колани инвалидната количка се закрепва стабилно, без да създава неудобства.

С робота се преодоляват съществуващите до сега затруднения при приема на гражданите в Съдебната палата. Стълбищният робот осигурява достъпност до всички служби в сградата на Районен съд Харманли. Предвидено е обслужването на гражданите в инвалидни колички да се извършва чрез подаване на сигнал със специално предвиден за целта външен бутон или чрез свързване със съдебни служители на телефони 037382445 и 037382337.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button