Хасково

ОУ „Св. Климент Охридски“ обменя добри практики с други иновативни училища

От хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ обменят добри практики с други иновативни училища.

„Св. Климент Охридски“ е първото иновативно училище в Хасково и работи по програмата на МОН „Иновации в действие“. Основната иновация е „Фабрика за личности“. От училището се гордеят с постиженията на своите ученици, които след завършването си продължават да учат в елитни гимназии.

Вчера директорът Гинка Райчева откри работна среща, в която участваха гости от ОУ „Елин Пелин“ – Пловдив и ОУ „Васил Левски“ – село Книжовник. Райчева ги запозна с иновативния подход на училището, като беше прожектиран и филм с историята, традициите и успехите на ОУ „Св. Климент Охридски“. В продължение на два дни гостите разгледааха училището, като наблюдаваха уроци и демонстрации. Мобилността е за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училища.

През първия ден програмата за мобилност включваше Бинарен урок: история и цивилизация и изобразително изкуство за 5 А клас с преподаватели Виолета Балтаджиева и Петя Йорданова, музикално междучасие, Бинарен урок: човекът и природата и БЕЛ за 6 Г клас с преподаватели Дарина Желева и Красимира Върбева, както и разходка из хасковските забележителности.

Климент

 

Днешната програма предложи Иновативен урок „Книжно пътешествие“ с 4 и 1 клас в Градската градина, както и генерална репетиция за театралната постановка „Хъшове“ на клубове „В началото бе словото…“ на 5 и 7 клас, отново в градината. Имаше още CLIL урок: география и икономика и английски език за 6 А клас, както и кръгла маса на тема „Иновативни педагогически практики“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button