Регион

Освободиха срещу парична гаранция бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев

Бившият началник на столичния КАТ Тенчо Тенев от Димитровград е освободен от ареста.

Това става срещу парична гаранция в размер на 5 000 лв., съобщава Nova. Както Haskovo.info писа, той беше задържан на 11 май на сегашното си работно място в полицията в Асеновград. Кариерата на Тенев започва от Охранителна полиция – Димитровград. Той беше отстранен от КАТ – София, обжалва решението и съдът го възстанови на работа в системата на МВР като началник на група в Охранителна полиция – Асеновград. Тенев живее в димитровградското село Крум, където кмет е неговата съпруга Златка Тенева.

На Тенев е повдигнато обвинение за това, че от февруари 2021 г. до 28 април 2021 г. в Асеновград в качеството си на началник сектор „Охранителна полиция“ към РУ – Асеновград е превишил правата си и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на полицейското управление на стойност около 10 500 лв. Той е обвинен и за това, че в село Крум е държал без разрешение 554 патрона за огнестрелни оръжия. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 1 до 8 г.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
14.05.2021 18:54 18:54

Затвор за такъви корумпирани фуражки!!!!

Back to top button