Регион

Началникът на ВВС даде трицифрена сума за мемориала в Узунджово

Първа копка на Нашето летище УзунджовоПърва копка на мемориала „Нашето летище Узунджово“ бе направена днес. Специални гости на проявата бяха началникът на ВВС на България генерал-майор Константин Попов и областният управител на Хасково Румен Данев.

„За мен е чест да бъда тук в един такъв знаменит момент. За мен е удоволствие, защото тук в Узунджово станах главен пилот и направих първия си полет с МИГ 21“, каза генерал – майор Попов. По думите му тази първа копка е първата колона от моста, който ще свърже миналото и бъдещето.

Първа копка на Нашето летище УзунджовоМемориалът „Нашето летище Узунджово“ ще се намира до кметството в селото. Основната част от него ще бъде самолет МИГ 21. От двете страни на машината ще бъдат паметникът на Георги Бенковски и паметна плоча на загиналите летци, работели в някогашното летище.

Мемориалът ще бъде построен изцяло с дарения. Главнокомандващият ВВС на България също помогна на инициативния комитет от селото като обеща да даде трицифрена сума.

Официалното откриване на мемориала ще бъде през октомври, когато е Международния ден на авиацията. На откриването  ще бъдат поканени да присъстват президентът Георги Първанов и първият български космонавт Георги Иванов.

 Първа копка на Нашето летище Узунджово  Първа копка на Нашето летище Узунджово
 Първа копка на Нашето летище Узунджово  Първа копка на Нашето летище Узунджово

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.08.2010 16:28 16:28

и 100 лв е три цифрена

васил
васил
25.08.2010 16:54 16:54

дълги години бях там и да си кажа чесно незнам дали е редно да се дават пари за вече ликвидирано летише

Анонимен
Анонимен
25.08.2010 17:03 17:03

дълги години бях там и да си кажа чесно
незнам дали е редно да се дават пари за вече
ликвидирано летише

Анонимен
Анонимен
25.08.2010 17:08 17:08

А то в центъра колега под лампите ще е ,инак тия дето ги връщат от франция ще го……………………………Идеята е добра подкрепям я!Биваше журналистите да публикуват и сметка за дарения който реши!

Иван Иванов
Иван Иванов
15.01.2011 14:44 14:44

Приятели, не зная дали е редно и аз да давам оценка на всичко това, макар, че имам много приятели служили в УЗУНДЖОВО и мога смело да кажа, че „школата Узунджово“ е невероятна! Много от летищата само могат да завиждат за характера на тези хора служили там и тези хора повярвайте ми не се боят от трудностите! Следя с голямо внимание качените снимки в „snimka.bg“ и ме боли за УБИТАТА голяма идея на тези хора, които са дали живота си за УЗУНДЖОВО! Човека поразил най-много самолети в света е Генерал МИХО МИХОВ! Генерал Константин Попов нима е забравил за идеята и волята на хората служили в това поделение! „Мъжете“ като него съсипаха авиацията и сега с „достойнство“ откриват паметници…! Това е цинизъм господин Генерал!!! ПОКЛОН ПРЕД ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СИНЬОТО НЕБЕ НА БЪЛГАРИЯ СЛУЖИЛИ В УЗУНДЖОВО! Иван Иванов

Back to top button