Хасково

Хасковски воеводи ще се поклонят на гроба на Тодор Александров

ВМРО-НИЕ осветиха партийните си знамена30 членове на хасковската общинска организация на ВМРО-НИЕ заминават в петък за мелнишкото село Сугарево. Там ще бъде отбелязана 86-тата годишнина от гибелта на легендарния воевода Тодор Александров.

Преди няколко дни 70 активисти от местната структура присъстваха на освещаването на партийните знамена. Това стана на традиционния тракийски събор в местността „Петрова нива“ край Малко Търново, посветен на 107-та годишнина от избухването на Преображенското въстание. Именно на Петрова нива е проведен конгресът, на който е взето решение за вдигане на въстание в Одринска Тракия.

В тазгодишното издание на събора, който традиционно се провежда под патронажа на президента Георги Първанов, се включиха много потомци на тракийски бежанци от Харманли, Хасково и Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button