Хасково

Ловни дружини и ловци получиха награди

Ловните дружини в Стамболийски, Стамболово, Въгларово, Караманци и Кенана-Хасково получиха награди за изградените волиери, хранилки и други съоръжения за грижа за дивеча.

На състоялото се отчетно-изборно събрание на Сдружението на ловците и риболовците в Хасково дружината в Мандра с председател Ерхан Якъб бе отличена за отстреляните 29 диви прасета, 12 от които в рамките на един ловен излет. Отличният стрелец Борислав Манолов получи награда за уцеления в дебел сняг глиган с добри трофейни качества. Грамота бе връчена на Ивайло Матев, възстановил надписа на паметния знак на мястото, където е сложено началото на ловното стрелческо дружество-Хасково. В историческата местност сега растат млади дръвчета бряст, засадени от ловците.

Ловци

За ловно стопански мероприятия миналата година са изразходвани близо 76 000 лв., отчете управителният съвет. Даннните през последните години сочат ръст в разселването в природата на колхидски фазани, яребици и кеклици. Тази година очакванията са да се достигне бройката от 2 000 птици. Взетите навреме мерки с обучения и изграждане на нужните съоръжения нареждат Хасково в графата без наличие на случаи на африканска чума по свинете.

Главният секретар на НСЛР-СЛРБ Даниел Тошков разясни актуални въпроси, интересуващи всички ловци.

Делегатите избраха 37-членен състав на Управителен съвет. За председател единодушно бе преизбран Желязко Живаков. Знаменосец на дружеството отново ще бъде Тодор Алексиев, решиха ловците. Събранието прие насоки за работата през 2021 г.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button