Хасково

Ловни дружини и ловци получиха награди

Ловните дружини в Стамболийски, Стамболово, Въгларово, Караманци и Кенана-Хасково получиха награди за изградените волиери, хранилки и други съоръжения за грижа за дивеча.

На състоялото се отчетно-изборно събрание на Сдружението на ловците и риболовците в Хасково дружината в Мандра с председател Ерхан Якъб бе отличена за отстреляните 29 диви прасета, 12 от които в рамките на един ловен излет. Отличният стрелец Борислав Манолов получи награда за уцеления в дебел сняг глиган с добри трофейни качества. Грамота бе връчена на Ивайло Матев, възстановил надписа на паметния знак на мястото, където е сложено началото на ловното стрелческо дружество-Хасково. В историческата местност сега растат млади дръвчета бряст, засадени от ловците.

Ловци

За ловно стопански мероприятия миналата година са изразходвани близо 76 000 лв., отчете управителният съвет. Даннните през последните години сочат ръст в разселването в природата на колхидски фазани, яребици и кеклици. Тази година очакванията са да се достигне бройката от 2 000 птици. Взетите навреме мерки с обучения и изграждане на нужните съоръжения нареждат Хасково в графата без наличие на случаи на африканска чума по свинете.

Главният секретар на НСЛР-СЛРБ Даниел Тошков разясни актуални въпроси, интересуващи всички ловци.

Делегатите избраха 37-членен състав на Управителен съвет. За председател единодушно бе преизбран Желязко Живаков. Знаменосец на дружеството отново ще бъде Тодор Алексиев, решиха ловците. Събранието прие насоки за работата през 2021 г.

Снимки: Янко Найденов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button