Хасково

ГЕРБ и „Има такъв народ“ не се разбраха за председател на РИК – Хасково

Партиите не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Хасково за предстрочните избори за народни представители на 11 юли.

Днес в областна администрация се проведоха консултациите, в които участваха парламентарно представените партии и коалиции. РИК – Хасково ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, при спазване съотношението между парламентарно представените партии и коалиции. Коалицията ГЕРБ-СДС има право на 4 членове, партия „Има такъв народ“ – 3, коалиция „БСП за България“ и партия ДПС – по 2, а коалициите „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ – по 1.

От ГЕРБ предложиха за председателското място Добромир Якимов с аргумента, че са спечелили най-много гласове на последните избори в региона и водят с 22% пред втория. Председателското място поискаха и от „Има такъв народ“, като предложиха за него Бойчо Георгиев. От БСП поискаха секретарското място за Татяна Пальова – Господинова, което е желано и от ДПС, като предложиха за него Лейла Елмаз. От БСП и „Изправи се! Мутри вън!“ заявиха, че подкрепят „Има такъв народ“ за председателското място. „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“ подкрепиха БСП за секретарското място.

Сега всички предложения ще бъдат изпратени до Централната избирателна комисия, която да назначи РИК в срок до 21 май.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Sченге
Sченге
16.05.2021 19:52 19:52

Защо още тази и другите Обл. управители не са сменени,какво чакат от сл.правителство?
Махайте ги тия неграмотници.След това народен съд…

ЕДИН
ЕДИН
16.05.2021 20:03 20:03

Тия педали и крадци докога ще ги показвате та?ЧЕНГЕТО е прав,на съд,на съд а те пак…нямат наяда мамка им…

Back to top button