Регион

Димитровградските ловци преизбраха председателя на сдружението

Димитровградските ловци са разселили в природата 750 колхидски фазана, 800 диви патици, 300 яребици.

Част от фермено произведените птици са получени като бонус от Съюза на ловците и риболовците в България. Очакванията се пролетното разселване да даде добър ефект. За увеличаване на дивечовото богатство край Горски извор и Черноконево са пуснати сред природата 40 диви зайци, сдружението е направило заявка за още 150. Това бе отчетено на годишното събрание на ловно-рибарското сдружение, което обединява 19 дружини със 702-ма членове, 7 от тях са жени.

Ловци

По време на сезона не са открити животни, заразени с африканска чума по свинете. Най-много глигани са отстреляни в Горски извор, Върбица и Добрич. Всички дружини са набавяли фуражи и през студените месеци редовно са поддържали хранилките за дивеча. В районите, където се разселват яребици, ще се изградят още хранилки за дребен дивеч, възнамерява сдружението.

Делегатите гласуваха за 11-членен управителен съвет и преизбраха за председател на сдружението Даниел Тошков.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button