Хасково

Повечето от хората на помощи – в трудоспособна възраст

Image914 от близо 1 000 души на социални помощи през юли са в трудоспособна възраст, съобщи директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова. Подпомогнатите в подтрудоспособна възраст са 11, а в надтрудоспособна – 73.

Над 22 700 са подпомогнатите по Закона за социални помощи за деца, като общата сума е над 1 млн. 448 хиляди лева. Месечни помощи за деца през юли са изплатени на почти 20 700 деца в областта, подпомогнати са 2 майки-студентки, а еднократна помощ при бременност е изплатена на 60 жени.

През миналия месец са предоставени помощи на над 35 000 души с увреждания от областта на обща стойност над 298 000 лв., като парите са за транспортни услуги, диетично хранене, наеми на общински жилища и балнеолечение.
На общо 20 бивши затворници е изплатена еднократна помощ от 50 лв. от началото на годината досега, на двама от тях са отпуснати средства и за издаване на лични документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button