Регион

Залесяват нова гора за царския орел

Онлайн кампания на телекомуникационна компания събра 4 150 лв. за създаването на гора в ключов район, обитанан от царския орел.

За всяко закупено устройство по време на кампанията телекомът дари средства в подкрепа на създаването и поддържането на гора, която да се превърне в дом на световно застрашената птица. Гората ще бъде засадена в защитената зона „Сакар“ в района на Тополовград. Средствата ще бъдат използван и за грижи за насажденията, особено през първата година от залесяването.

Сакар е от изключителна важност за опазването на хищните птици в страната. Районът приютява най-голямата част от популациите на царския орел, белоопашатия мишелов, малкия креслив орел, малкия орел и черната каня. Засаждането на дървета е една от важните дейности за подобряване на местообитанията на царския орел. Надяваме се новите дръвчета след време да приютят гнездо в короните си, казват инициаторите за екокампанията.

В момента у нас има едва 35 двойки царски орли, за опазването на които се извършват редица природозащитни дейности, припомнят експерти от БДЗП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button