Хасково

Над 94 000 клиенти са минали през данъчното тази година

НАП Хасково94 257 клиенти са обслужени в хасковския офис на НАП от януари насам. Това сочи анализ от така наречената „Система за управление на опашките”, която бе внедрена в приходната администрация в Хасково през 2008 година с цел по-добро обслужване на клиентите.

Системата позволява непрекъснато наблюдение на притока от граждани и „сигнализира” при необходимост от  разкриване на допълнителни гишета в пиковите моменти. Такива за  НАП – Хасково са били февруари и март, показва анализът. През февруари са били обслужени 17 002-ма души, а през следващия месец 16 518. Големият брой клиенти тогава бе заради подаването на годишните данъчни декларации на фирмите, както и на новата декларация Образец 7, която касае трайно безработните, домакините и студентите над 26 години. През април, когато изтече срокът за деклариране на доходите от миналата година, местният данъчен офис е обслужил 13 697 души. Почти толкова натоварено е било и през юни, когато много жители на областта, живеещи в чужбина, са побързали да проверят здравния си статус след завръщането си в страната.

Изясняването на здравно-осигурителните права и подаването на данъчни декларации са двете най-търсени услуги в хасковския Офис на НАП. Системата за управление на опашките показва още, че 1 клиент е бил обслужен средно за 6 минути.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button