Спорт

Диа отпадна на US Open след тридневен мач

ImageДебютантката в „Големия шлем“ Диа Евтимова загуби в първия кръг от квалификациите на Откритото първенство на САЩ. 23-годишната ни тенисистка нямаше шанс срещу близо двуметровата водачка в схемата и 77-ма в света Акгул Аманмурадова от Узбекистан и отстъпи с 1:6, 4:6.

Куриозното е, че заради силният дъжд в Ню Йорк хасковлийката и съперничката й играха мача в комплекс „Флашинг Медоус“ три поредни дни.

Срещата започна във вторник, но бе прекратена при 3:1 за узбекистанката. В сряда лошото време пак предизвика спиране на двубоя при 6:1, 1:1. В крайна сметка мачът бе доигран снощи. Въпреки че Диа спечели следващите три гейма, мощната й съперничка не позволи никакви изненади и напълно контролираше играта до края.
От 6 септември Диа ще участва в турнира в полския град Катовице с награден фонд 25 000 евро. Засега хасковската ракета е поставена в схемата под № 3. В момента тя е 197-ма в женската ранглиста.

Междувременно тази вечер Григор Димитров излиза на корта в Женева за четвъртфиналния си мач от чалънджъра с награден фонд 30 000 евро.

Съперник на 19-годишния хасковлия в битката за полуфиналите е 22-годишният французин Лоран Рошет, който е № 284 в света и също като Григор има няколко титли от фючърси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button