Хасково

Над 8 лв. за килограм кайма от чисто месо

Месо по стандартВ търговската мрежа в Хасково вече се продават продукти само от месо по утвърдения стандарт „Стара планина“. 600 грама свинска кайма днес се предлагаше на промоция за 3.99 лева, а смесената – за 5.10 – установи проверка на  Haskovo.info. „Новите продукти се купуват. Хасковлии започват да държат на качеството“, категорична бе една от продавачките в магазина. 

Сред останалите стоки зад щанда със специален етикет „Стара планина“ са кебапчета и кюфтета, кърначета и наденици, които са с цени от 3 до 5 лева, но в разфасовки под половин кг. Скоро на пазара ще бъдат пуснати и кренвирши, които ще струват най-вероятно около 10 лева за кг. „Лично аз ще дам 5.10 лв за 600 грама кайма“, сподели за Haskovo.info пред витрината с месо клиентка, която се представи като Атанасова. За други купувачи обаче цената на продуктите „Стара планина“ е твърде висока. „Знам, че това, което си купувам за 3-4 лева килото е пълно със соя, но не мога да отделя от пенсията си за по-скъпата кайма“, коментира пенсионерката Анастасия Жекова. Тя се пошегува, че „на някой цар на годините“ сигурно ще може да си позволи „нещо качествено“.

За някои клиенти по-високите цени не са проблем

За някои клиенти по-високите цени не са проблем

Image

Анастасия Жекова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петър Делчев
Петър Делчев
27.08.2010 14:20 14:20

Прочетете етикета и вижте съдържанието и после пак ми говорете за „чисто месо“ … Пълно с химия !!!

българина
българина
28.08.2010 16:03 16:03

знаете ли какви смесени чуства имам относно статията за новите месни продукти радваме че в тая държава вече ше има някакво качество поне храната ше можем да си избираме хубава или лоша а съшо бабичката де вика на кой ли цар на годините ше си го позволя болно ми е че хора де цял живот са работили на старини мизерстват

Мира
Мира
22.09.2010 18:33 18:33

вижте месото на фирма Черкезов и тогава ми говорете за качаство. Каймата е пълна със соя.

Back to top button