Регион

Градина от нар ще расте край Костилково

Трайни насаждения от нар ще бъдат създадени в района на обезлюденото село Костилково в община Ивайловград.

Двама земеделски стопани получават безвъзмездна финансова помощ чрез местната инициативна група „Любимец – Ивайловград“. Средствата, одобрени от Държавен фонд „Земеделие“, ще бъдат използвани за закупуване на земеделска техника и инвентар.

Нарът e едно от най-старите културни растения. У нас се среща в крайните южните райони. Лечебните му свойства са били известни на хората от дълбока древност. Плодовете съдържат изключително много витамини, те са богати на макро и микроелементи. По съдържание на антиоксиданти сокът от нар превъзхожда много овощни култури.

Ивайловградско дружество също получава финансиране за инвестиции в земеделието. Предстои подписване на договори с още трима земеделски производители.

До началото на месец май местната инициативна група е предложила за финансиране 10 проектни предложения с общ размер на инвестициите – 1 597 846 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 925 521 лева. ДФ „Земеделие“ е одобрил финансирането на 8 от предложенията с обща стойност на инвестициите приблизително 1 378 318 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button