Спорт

Григор на полуфинал в Женева, играе пак днес

Григор ДимитровНова победа извоюва днес на корта хасковският талант Григор Димитров, който се класира за полуфиналите на чалънджъра в Женева с награден фонд 30 000 евро. За малко повече от час 19-годишният ни тенисист сломи с 6:1 ,6:4  съпротивата на французина Лоран Рошет /№284 в света/ и си запази място в битката за финала. По време на срещата Григор записа 7 аса и 4 двойни грешки срещу 0 аса и 3 двойни грешки за съперника му.

Мачът между Димитров и Рошет трябваше да се играе снощи, но бе отложен заради дъжд. Тъй като лошото време обърка програмата на турнира, в късния следобед Григор ще трябва отново да излезе на корта за полуфиналния си двубой. Негов съперник за влизане във финала ще бъде белгиецът Давид Гофен /№301/, победил днес с 3:6, 6:2, 6:2 французина Жонатан Ейсерик /№356/.  Гофен е добре познат на хасковлията, който има 2 победи от 2 мача над  връстника си това лято – първо на финал, а после и на полуфинал на фючърси в Германия. Любопитното е, че след успехите си срещу белгиеца първата ни ракета грабна титлите в Трир и Дортмунд.

С днешната си победа от четвъртфиналите в Женева хасковският талант спечели 29 точки за световната ранглистата, в която сега е № 245. Очаква се те да го придвижат до около 220-то място, което ще е нов рекорд в кариерата на най-добрия ни тенисист при мъжете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button