Хасково

Рекордни 140 сигнала за нарушения на трудови права към КНСБ в Хасково

Рекордни около 140 сигнала за нарушения на трудови права са постъпили през 2020 г., съобщи председателят на КНСБ-Хасково Веселин Тодоров.

Така Хасково за пръв път попада и в годишния доклад на КНСБ за нарушения на права, свързани с упражняване на правото на труд през миналата година. При 120 сигнала от дадена област от синдиката я включват в годишния си доклад. В доста от случаите в Хасково един човек подава по повече от един сигнал, например за неизплатени обезщетения и заплати, каквито са и най-многото сигнали. От КНСБ уточниха, че сигнал не означава задължително нарушение.

КНСБ
Веселин Тодоров

Доста са сигналите за неизплатени обезщетения за неизползван платен годишен отпуск. Те най-често са от международни шофьори на камиони и работещи в охранителни фирми. Въпреки пандемията, по-малко са сигналите към КНСБ, свързани със здравословните и безопасни условия на труд. Най-често сигналите в Хасково подава работници и служители във възрастовата група между 46 и 55 г., а най-малко тези от 26 до 35 г.

Една част от сигналите са били решени още преди да възникне проблем, други – преди да се стигне до Инспекцията по труда или съда. Има и такива обаче, които са внесени в съда, като за част от тях има произнасяне, че са основателни, а за други – че не са.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ема
Ема
18.05.2021 14:34 14:34

Практиката е масова-не се изплащат платени отпуски дори и да не напускаш.
Защо трябва по сигнал да се работи, нека се правят изненадващи проверки!

Анонимен
Анонимен
18.05.2021 20:41 20:41

140 ли!!!!!Масово се нарушава!!!! Проверете шивашките фирми! Проверете Зорница!!! Вижте какво става там! И проверката трябва истинска да е а не фалшива .Изненадайте ги!!!!!

Back to top button