Спорт

Григор срещу №3 в мач за титлата в Женева

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров ще играе за пръв път в кариерата си на финал на турнир от сериите „чалънджър“. 19-годишният ни тенисист отстрани тази вечер на полуфиналите в Женева белгийския си връстник Давид Гофен с 6:3, 7:5 и утре излиза в мач за титлата срещу третия поставен и №118 в света – Пабло Андухар от Испания. Той е на 24 години и е достигал до 81-во място в ранглистата, а в актива си има 5 титли от чалънджъри, но нито една от тях не е спечелена през 2010-та. В професионалната си кариера испанецът е заработил над 585 000 долара – сочи личният му профил.

Победата срещу Гофен бе втората за Григор днес. Предиобяд той игра отложения си заради дъжд четвъртфинален двубой срещу французина Лоран Рошет /№284/ и го отстрани с 6:1 6:4. Любопитното е, че и двата днешни мача на хасковлията продължиха малко повече от час, а по време на тях той направи по 7 аса и 4 двойни грешки.

Достигането до финала на чалънджъра в Женева с награден фонд 30 000 евро донесе на Григор цели 48 точки за световната ранглиста. Това ще му позволи да дръпне до около 210-то място, което ще е ново рекордно класиране за първата ни ракета при мъжете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.08.2010 20:24 20:24

Браво, Гриша! Мачкай ги!

Back to top button