Хасково

В 4 логистични пункта ще доставят ваксини в Хасковско

Четири логистични пункта, до които ще се доставят ваксини срещу COVID-19 в Хасковска област, определиха от Регионалната здравна инспекция.

За Хасково това е сградата на РЗИ на площад „Общински“ №2, Димитровград – РЗИ на улица „Панорамен път“ №2, Тополовград – РЗИ на улица „Света Богородица“ №1 и Свиленград – РЗИ на булевард „България“ №137. За Ивайловград, като отдалечен регион, при подадена заявка ще бъде доставено заявеното количество.

Пунктовете се разкриват в изпълнение на заповед на здравния министър. Изпратени са писма до всички общопрактикуващи лекари в областта всяка седмица от понеделник до четвъртък да изпращат заявка за необходимите количества ваксини на електронната поща на РЗИ – Хасково: rzi@haskovo.net.

Всяка седмица от понеделник до четвъртък джипитата и временните имунизационни пунктове трябва да ваксинират хора над 60 г. или под 60 г., но с хронични заболявания, както и на лицата подлежащи на втора игла.

В петък, събота и неделя ще се ваксинират всички желаещи, извън възрастните и хронично болните, по реда на записването. Те трябва да се запишат при джипито си или във временните имунизационни пунктове.

В кабинета на РЗИ – Хасково на площад „Общински“ №2 всеки желаещ имунизация от петък до неделя трябва да се запише на телефон 0884 599 516.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button