Хасково

Искат летище „Узунджово“ за индустриален парк

Инвестиционно намерение за бившето летище „Узунджово“ е постъпило днес в община Хасково, съобщиха на пресконференция в кметството.

Предложението е от Тракия икономическа зона и ще бъде внесено за разглеждане в общинския съвет. То предвижда на бившето летище да се разгърне индустриален парк. Това обаче може да се случи единствено ако след решението на общинския съвет бъде разработен проект, който да бъде защитен в икономическото министерство.

Ако проектът бъде одобрен ще последва ново искане за закупуване на терените на летището, обясни кметът Станислав Дечев. Едва тогава могат да бъдат поканени инвеститори. Евентуалната бъдеща инвестиция се изчислява на близо 100 млн. лв. Летището е с площ 3 600 декара и пазарната оценка е около 15 млн. лв.

Летище
Станислав Дечев (вляво), Пламен Панчев и председателят на общинския съвет Таня Захариева

Изпълнителният директор в Тракия икономическа зона Пламен Панчев заяви, че инвестицията е дългосрочна и даде за пример случващото се със зоната край Пловдив, където оперират над 300 фирми. Тя обаче се е развивала в продължение на 24 г.

Тракия икономическа зона предвиждат привличането на инвеститор от клас А в сферата на логистиката и предполагат, че бъдещата зона може да разкрие по 1 500 нови работни места всяка година.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Станко
Станко
18.05.2021 20:01 20:01

И аз искам Наоми Кембъл,ама….Нелито

Възмутен
Възмутен
18.05.2021 20:07 20:07

Аман от пишман мераклии да обещават празни приказки преди избори. Тоя кмет да ходи да се гръмни с тъпотиите му

Делян
Делян
18.05.2021 21:51 21:51

Рядко интелигентен вид има кмета

Back to top button