Любопитно

„Семейното огнище“ е новата изложба на музея в Харманли

Изложба „Семейното огнище. Градският бит в Харманли от края на 19 век до средата на 20 век“ е подредил Историческият музей в Града на Белоногата.

Откриването е на 20 май от 17:30 ч. Заповядайте в обновените ни след ремонта зали, гласи поканата към жителите и гостите на града.

Музеят има богата колекция от дрехи и предмети от градския бит на харманлиеца от края на XIX и началото на XX век. Запазени са и вещи, които показват навлизането на нововъведенията на модерна Европа – сервизи за хранене от порцелан и стъкло, стенни часовници, ютии, чадъри и други предмети, които слагат отпечатък върху живота на хората.

През март в музея официално бе открита новата археологическа експозиция, припомня Haskovo.info. Уникални предмети илюстрират историята на Харманли и околните селища. Сред тях са навръшник от тракийска колесница, който е символ на музея, и медицински инструмент от римската епоха.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button