Хасково

51 зрелостници не се явиха на матурата по български език в Хасковско, падна се Йовков

1 320 абитуриенти се явиха тази сутрин на държавния зрелостен изпит по български език и литература в Хасковска област. 51 не се явиха, а 69 не са били допуснати, защото имат поправителни изпити в училище, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Те са разпределени в 148 зали в 22 училища в региона. Квесторите са 414, като има и видеонаблюдение. Матурата се провежда при спазването на противоепидемичните мерки. На входовете на училищата се измерва температурата на зрелостниците. В областта няма карантинирани или болни абитуриенти.

Матура

В хасковската ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ сутринта очакваха 110 зрелостници. При над 100 човека, за да няма струпване, беше отворен втори вход за влизане.

Матура

Изпитът продължава 4 астрономически часа. Задължителната матура по български език и литература е разделена на три модула: първи с 30 затворени въпроса с по четири възможни отговора, втори с 10 въпроса, които изискват свободни отговори, и трети, при който се очаква създаване на есе или интерпретативно съчинение по зададена тема върху изучавано литературно произведение. Темата е „Смисълът на благодеянието“ върху откъс от „Песента на колелетата“ на Йордан Йовков.

Матура

На днешната матура не са хванати преписвачи в Хасковска област, информираха по-късно от Регионалното управление на образованието.

Задължителният втори държавен зрелостен изпит по избираем предмет е на 21 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ходжата
Ходжата
19.05.2021 18:04 18:04

Хаха,помак и Йовков!

Back to top button