Любопитно

В Любимец представят книга за Стойчо Мазгалов

Утре в Любимец ще бъде представена книгата „Различният“, посветена на почетния гражданин на Любимец и един от най-добрите актьори в театъра и киното Стойчо Мазгалов (1930 – 2006).

Автори са Нарцис Златанов, Тодор Коруев и Владимир Игнатов. С изданието се отбелязва 90 години от рождението на незабравимия актьор, любим на поколения българи.

Роденият в Любимец Стойчо Мазгалов е потомък на тракийци от Беломорска Тракия. Завършва актьорско майсторство в класа на Николай Масалитинов в Държавното висше театрално училище. Началото на актьорската му кариера е в Перник. Играе в театрите „Трудов фронт“ и „Народна сцена“. Съосновател е на театър „Сълза и смях“, където по-късно става директор и главен художествен ръководител. От 1984 г. играе на сцената на Народния театър „Иван Вазов“, гостува на театрите в Силистра, Пазарджик, Габрово, Кюстендил. Играе роли в 47 филма.

Представянето на книгата се организира от община Любимец и читалище „Братолюбие – 1884“. Проявата е част от Майските културни празници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button