Спорт

Григор и Диа пак с рекордни класирания в ранглистата

Григор ДимитровСлед триумфа си на чалънджъра в Женева хасковлията Григор Димитров дръпна с 61 места в световната ранглиста и от днес официално е № 184 при мъжете с общо 270 точки. Това е най-предното класиране в кариерата на 19-годишния ни тенисист. То стана възможно благодарение на 80-те точки, които той спечели вчера за титлата в Женева и 4-те от фючърса в Падуа преди десетина дни. 

Така Григор изпревари Ивайло Трайков, който е бил № 211 в света, и стана третия български тенисист с най-добро класиране в ранглистата на АТР. Пръв във „вечната“ родна класация е Орлин Станойчев, достигал до 96-то място, втори е Милен Велев – № 121.

Междувременно хасковската тенисистка Диа Евтимова бележи нов прогрес в женската ранглиста. От днес тя заема 195-та позиция в света – с 2 по-напред от досегашната й 197-ма.

Haskovo.info припомня, че следващият турнир, в който Диа ще участва е в полския град Катовице с награден фонд 25 000 долара. Мачовете започват идния понеделник, а засега хасковлийката е поставена под № 3 в схемата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button