Хасково

Молбите за отопление почти 4300, 26 – отхвърлени

Image4 284 са подадените от началото на август до края на миналата седмица молби за помощи за отопление в областта, съобщи за Haskovo.info директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова. 26 от тях са отхвърлени като неоснователни. От разгледаните досега молби 403 са одобрени, преценката по другите предстои.

В община Хасково са подадени 1932 молби, от тях 388 вече са одобрени, а 8 са отхвърлени – допълни Иванова. Миналата година в Хасково всички подадени молби са били 3500.

Повечето хора, внесли молби за помощи за отопление през предстоящия зимен сезон, са заявили желание да се отопляват на твърдо гориво, като искат парите за това да им бъдат преведени по сметка, а не директно на фирма-доставчик. Това са 3 405 от подалите молби. 447 души са заявили, че ще се отопляват на ток.

Опашките в Социално подпомагане тази година намаляха и това се дължи на разкритите приемни по квартали и по селата“, констатира Грета Иванова. Според нея, ако е необходимо, такива приемни ще има и през септември. През август в Хасково молби за помощи за отопление се приемат в изнесени пунктове в кварталите „Република“ и „Хисаря“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button