Хасково

Назначиха РИК – Хасково с председател Добромир Якимов

Централната избирателна комисия назначи Районна избирателна комисия в Двадесет и девети изборен район – Хасково за изборите за народни представители на 11 юли.

РИК – Хасково ще е от 13 членове с председател Добромир Якимов, който беше предложен от ГЕРБ. Зам.-председатели са Бойчо Бойчев от „Има такъв народ“ и Татяна Пальова-Господинова от БСП, а секретар е Лейла Елмаз от ДПС. За членове на РИК са определени: Венелин Челебиев, Веселина Тенчева, Гергана Бояджиева, Веселин Дюлгеров, Соня Чанкова, Люба Спасова, Зекие Мурад, Петя Бостанджиева-Китин, Боряна Делчева.

Както Haskovo.info писа, партиите не се разбраха на консултациите при областния управител на 16 май. От ГЕРБ предложиха за председателското място Добромир Якимов, което поискаха и от „Има такъв народ“, като предложиха за него Бойчо Георгиев. От БСП поискаха секретарското място за Татяна Пальова-Господинова, което беше желано и от ДПС, които предложиха за него Лейла Елмаз.

В крайна сметка ЦИК назначи РИК – Хасково. Председателят адвокат Добромир Якимов участваше в РИК и на последните парламентарни избори като член. Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 22 май.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в 3-дневен срок от обявяването му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Чудомир
Чудомир
21.05.2021 8:52 8:52

Железен областен!

Back to top button