Хасково

44 зрелостници не се явиха на втората матура в Хасковско

44 абитуриенти не се явиха на втория държавен зрелостен изпит по предмет по избор в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието. Върху изпита работят 913 зрелостници.

Матурата се провежда в 15 училища със 127 зали, като квесторите са 307. Няма карантинирани и болни зрелостници.

Матура

Изпитът продължава 4 астрономически часа. Задължителният втори държавен зрелостен изпит е разделен на два или три модула в зависимост от предмета.

В хасковската ФСГ „Атанас Буров“ тази сутрин очакваха 120 зрелостници, които влизаха от два входа при спазване на противоепидемичните мерки. В гимназията се провежда матурата по английски език. Както Haskovo.info писа, тази година предметът е най-желан и беше заявен от 343 зрелостници. Следват биологията (301) и географията (123).

След края на матурата от РУО съобщиха, че няма хванати преписвачи в Хасковска област.

На 4 юни ще са държавните изпити по теория за придобиване на степен за професионална квалификация, за които заявления са подали 452 зрелостници.

Следващата изпитна сесия ще се проведе през август, което също дава възможност за кандидатстване във висши училища. В 41 университета ще се приемат студенти с резултати от матурите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button