Регион

С 5.8 млн. лв. укрепват свлачището по стария път за Капитан Андреево

Започна укрепването на свлачището по стария път за Капитан Андреево в района на село Генералово.

Предвижда се изграждането на укрепителна конструкция за трайно стабилизиране на участъка. Планирана е ревизия на съществуващите съоръжения, възстановяване на бетоновата регула, изграждане на нови отводнителни облицовани окопи и дренажна система в участъците в изкоп. Отсечката ще е с нова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка и пътни знаци, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Свлачището се активизира при интензивните валежи през април на 2015 г. и доведе до пропадане на пътната настилка. Оттогава отсечката е затворена за движение, а колите заобикалят по черен път отстрани.

Ремонт
Снимки: e-svilengrad.com

Ремонтът трябва да завърши за 6 месеца. Стойността е малко над 5.8 млн. лв. с ДДС. Изпълнител е ДЗЗД „АБ-ИНФРА“, в което участват „АБ“ АД и „Инфра Кепитал“ ЕООД. Строителният надзор е възложен на „Eн Ар Консулт“ ЕООД. Договорът им за 81 600 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде осъществен от „Пътпроект“ ЕООД, а стойността на договора им е 3993,60 лв. с ДДС. По-голямата част от финансирането е европейско.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button