Любопитно

Празнични шествия за 24 май в Хасково и Димитровград

Празнични общоградски шествия ще се проведат на 24 май – Ден на славянската писменост и българската култура в Хасково и Димитровград.

Хасковското шествие ще тръгне в 10 часа от площад „Свобода“. Множеството ще премине през центъра на града и ще стигне до площадка „Спартак“. Там от 11 часа ще се проведе церемония по връчване на отличията Учител на годината, Ученик на годината, Културен деятел на годината и на наградите на МОН и РУО – Хасково по повод 24 май.

Тържеството в Димитровград ще започне в 10:30 часа. Мажоретки от „Галаксико“ и Забавно-духовият оркестър с диригент Митя Йорданов ще поведат шествието, което ще премине по пешеходната зона на града и ще стигне до сцената на площад „България“. Тук ще се проведе церемонията по връчване на наградите на Община Димитровград „Учител на годината“ и „Деец на културата“.

Пред общината ще бъде разположена и традиционната изложба „Ние се гордеем с тях“ на ученици с отличия, награди и постижения от димитровградските училища.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button