Хасково

На баловете: забраняват паркирането по „Стара планина“ и входа на Кенана

Пътните полицаи няма да допускат паркиране на автомобили на улица „Стара планина“ и пред входа на парк „Кенана“ в Хасково по време на абитуриентските балове, съобщават от областната дирекция на МВР. Повечето балове в Хасково са от 22 до 25 май.

Поради очакваното голямо струпване на хора ще бъде осигурен транспортен коридор в случай на необходимост от придвижване на линейка или пожарна. Полицаи ще пропускат колите при отбивката за хотелските комплекси, като ще се допускат само автомобили с абитуриенти. Придружаващите ги коли няма се допускат и трябва да бъдат паркирани на подходящи места без да затрудняват движението. След като оставят младежите колите трябва да напуснат районите на заведенията в посока улица „Стара планина“.

Полицаите в Хасковска област ще проверяват заведенията, където се провеждат балове. Взети са мерки за ограничаване използването на пиротехника. Няма да се допускат хора с огнестрелно оръжие. Предвиден е и засилен контрол по пътищата.

От 13 часа днес до 19 часа на 25 май е в ход специализирана полицейска операция за пътна безопасност. Ще бъде засилено полицейското присъствие по магистралите, пътищата от първи и втори клас и участъците с концентрация на катастрофи. Ще се следи за шофиране в нетрезво състояние и за други нарушения.

 

3 коментара

  1. Да, разрешено е – „ам каде да спра, ве?“
    Освен два пъти в годината през работно време, когато трябва да се отчете извършена дейност от контролните органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button