Регион

Гръцките власти отвориха Маказа за туристи

Преминаването на леки автомобили и автобуси през ГКПП „Маказа“ – „Нимфея“ се възстановява от днес, съобщават от Гранична полиция.

През пункта в двете посоки се пропускат автомобили до 3.5 тона само от 7 до 23 часа. Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

Туристите трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу COVID-19, направена преди не по-малко от 14 дни. Необходимо е сертификатът да е на английски език, да е издаден от оторизирана медицинска служба, да съдържа данни за датите на поставяне на ваксините и вида им.

Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Както Haskovo.info писа, на 14 май гръцките власти отвориха за туристи и ГКПП „Капитан Петко войвода“ край Свиленград. През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ все още не се пропускат превозни средства.

Настоящите мерки ще важат до 31 май.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button