Любопитно

Секретарят на читалище „Заря“ с плакет в навечерието на 24 май

Секретарят на хасковското читалище „Заря“ Александър Милушев получи почетен плакет от областния управител Минко Ангелов в навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и българската култура, съобщават от областна администрация.

Поводът е 65-годишнината на Милушев, който започва професионалния си път преди 42 г. Той има редица национални и международни награди като солист на Представителен танцов ансамбъл „Китна Тракия“ и художествен ръководител на Танцов ансамбъл „Зорница“ към читалище „Заря-1858“.

Хасковлията неведнъж става лауреат и носител на златни медали от републиканския фестивал за художествена самодейност. Името му се свързва с фолклорния събор „Китна Тракия пее и танцува“ и националния конкурс-фестивал на старата градска песен „С песните на Ари“, където е член на журито. Културният деятел е член на Висшия съвет на Съюза на народните читалища в България и председател на Областния читалищен съвет. Вече почти две десетилетия е секретар на най-голямото хасковско читалище.

Александър Милушев е приел плакета като награда за всички читалищни дейци в Хасковска област, които пазят духа на традициите.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Браво !!!
Браво !!!
24.05.2021 16:53 16:53

Браво !!!

Back to top button