Хасково

Нито една гадателка или баячка в Хасково не плаща данъци

Куршум, снимка Лечител инфоДесетки гадателки, екстрасенси и баячки работят незаконно в Хасково. Въпреки големия им брой, нито един от тях не се е регистрирал като фирма или лице със свободна професия, което отчита печалбите си. По закон всеки, който получава приходи срещу извършвана от него дейност трябва да ги отчита и да плаща данъци за тях. Патентният данък за гадателите започва от 2 000 лева годишно.

В същото време данъчните инспектори не могат да извършват проверки на врачките заради липсата на информация. Няма как да влезем в нечий дом без предварително да сме уведомени, че там се извършва незаконна стопанска дейност, коментира пред Haskovo.info говорителят на офис Хасково на НАП Божана Илиева. За да стане това в приходната агенция трябва да има подаден сигнал, като е желателно той да не е анонимен.

Сигнал за подобна дейност пристигна на и-мейла на Haskovo.info. В него Дарина Петкова се жалва, че е завела детето си да му леят куршум при възрастна жена от квартал „Македонски“. След като процедурата приключила баячката поискала твърда сума от 30 лева за услугата. Знам, че за подобни неща се плаща, но обикновено няма точна тарифа, а е „колкото оставиш“ и затова се ядосах, разказва в писмото си хасковлийката. Тя имала само 10 лева в себе си и ги оставила, но баячката заявила, че до ден трябва да си плати и останалите 20 лева.

Дарина е категорична, че би платила и повече ако обаче дейността на баячките и гадателките е регламентирана и те издават касови бележки и си плащат данъците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tsveti1205
tsveti1205
31.08.2010 18:26 18:26

hm, tazi babka naistina e opasna

Back to top button