Хасково

Пъстро шествие и наградени ученици, учители и медицински сестри за 24 май в Хасково – ВИДЕО

Пъстро общоградско шествие се проведе за празничния 24 май в Хасково. В него се включиха ученици, учители, студенти и граждани.

ПразникВсички се събраха на площад „Свобода“ и тръгнаха заедно към площадка „Спартак“. Множеството беше водено от мажоретния състав и духовия оркестър. Празникът на площадката започна с изпълнение на Химна на българската просвета „Върви, народе възродени“ от смесен хор „Родна песен“ и духовия оркестър. Всички бяха поздравени от кмета Станислав Дечев, който участва в награждаването на заслужили учители и ученици заедно с председателя на общинския съвет Таня Захариева и началника на РУО – Хасково Христина Боева.

Учител на годината в категорията предучилищно образование е Веселина Петрова от Детската градина по изкуствата. Учител в начален етап или прогимназиален етап на образованието е Диана Желязкова, която е учител по руски език в СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Наградата в категория „Учител в гимназиален етап на образованието“ е инж. Станимир Даскалов, който е учител по информатика и информационни технологии в ПГДС „Цар Иван Асен II“. Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело е Даниел Русев, който е ръководител на арт школа „Дъга“ при Младежкия център.

Ученик на годината в областта на Спорта е Никола Делчев от СУ „Васил Левски“, в хуманитарната област – Виктория Георгиева от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в природо-математическата област – Марина Господинова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, професионално образование – Дейвид Лавчев от ПГДС „Цар Иван Асен II“, изкуство – Мариан Стефанов от ОУ „Христо Смирненски“.

Грамота Доброволец на първа линия в COVID отделения в болниците в Хасково, Димитровград и Казанлък заслужиха студентките в Медицинския филиал: Мелин Ибрям, Айсун Мехмед, Неджибе Али, Николина Колева, Найме Ахмед, Атанаска Костова, Златея Чанталиева. Наградата е по инициатива на кмета Станислав Дечев.

Почетно отличие – грамота „Неофит Рилски“ получиха: Севдалина Пейкова – старши учител по биология и здравно образование в свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“, Милена Димова – старши учител в начален етап в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“, Петя Петрова – старши учител по БЕЛ в хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Ивелина Шумакова – старши учител по математика в хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“, Денка Колева – старши учител по история и цивилизация в свиленградската ПГССИ „Христо Ботев“.

Почетно отличие-грамота „Неофит Рилски“ за педагогически специалист от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ получи Лилия Въчева – старши учител по математика в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“.

Наградата на РУО – Хасково за изявени директори е за Румяна Монева – директор на димитровградската ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Снежана Захариева – директор на харманлийското НУ „Алеко Константинов“ и Димитър Кокотанеков – директор на Център за подкрепа за личностно развитие – Народна астрономическа обсерватория и планетаруим „Джордано Бруно“ в Димитровград.

Наградата на РУО – Хасково за изявени учители е за Даниела Стоянова – главен учител в прогимназиален етап, учител по български език и литература в хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“, Радослава Гогова – старши учител в гимназиален етап по биология и опазване на околната среда в СУ „Св Неофит Рилски“ в Харманли, Боян Митев – старши учител по музика в хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“, Сибел Али – старши учител в детска градина №22 „Звънче“ в Хасково, инж. Данка Чакърова – старши учител по професионална подготовка в хасковската ПГТ „Александър Паскалев“.

Награда на РУО – Хасково за изявени ученици: Теодор Казаков – ученик в 10 клас от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“, Анелия Петрова – ученик в 11 клас от ПГДС „Цар Иван Асен II“, Десислава Цветкова – ученичка в 11 клас от свиленградската ПГССИ „Христо Ботев“, Елица Николова – ученик в 12 клас от ПГТ „Александър Паскалев“.

За празника областният управител Минко Ангелов и кметът Станислав Дечев отправиха поздрави.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ке видим
ке видим
24.05.2021 16:42 16:42

За съжаление на този светъл празник – културата и образованието са напълно сринати. Като гледам хората, които раздават награди и грамоти, като гледам тези, които продават българското образование за собствена полза! Всичко е материализъм и полза своя! Още в началото е казано „Поради што се срамиш да се наречеш българин?“ Явно и краят е същият!

Back to top button