Регион

Димитровград става на 63 години, празнува с двама министри

Община Димитровград63-та годишнина от създаването на града празнуват днес димитровградчани. По този повод на официално посещение в общината ще пристигнат министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов

Министър Плевнелиев ще направи първа копка на лот 13 от проекта за рехабилитация на пътна инфраструктура, изпълняван по Оперативна програма „Регионално развитие“ на територията на Хасковска и Кърджалийска области. На церемонията, която ще се състои край Димитровград при разклона за Стара Загора и Чирпан. 

От 16:30 часа двамата министри ще открият обновената детска ясла „Ален мак“. Разходите за нейното ремонтиране са покрити от оперативна програма „Регионално развитие“, на стойност 1 618 000 лв.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще получи званието „Почетен гражданин на Димитровград“ на тържествена церемония от 17:45 ч. в Драматичния театър „Апостол Карамитев“ в  Димитровград. Вежди Рашидов ще стане 41 почетен гражданин на Димитровград.

Вечерта празничната програма за Деня на Димитровград ще продължи на откритата сцена на пл. „България“ със спектакъла „Време за шоу“ на балетна школа „Галаксико“. От 20:00 часа ще започне тържествената част, която включва ритуал по издигане на националния флаг, празнично слово на кмета на община Димитровград Стефан Димитров, както и слова на официалните гости.

Минути по-късно Краси Радков и поп-фолк певицата Анелия ще забавляват димитровградската публика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Знаещ
Знаещ
02.09.2010 10:05 10:05

Трима са министрите. Освен гореизброените , ще присъства и зам. министъра на МФВС- Иван Ценов.

Back to top button