Регион

Копнаха за околовръстното на Димитровград

Росен ПлевнелиевПърва копка на проекта за рехабилитация на пътна инфраструктура ЛОТ 13, включваща околовръстния път на Димитровград, направи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Заедно с него гости на рождения ден на града бяха и министърът на културата Вежди Рашидов и председателят на агенция „Пътна инфраструктура“ Божидар Йотов.

Околовръстното шосе е единственото обходно трасе на Димитровград и поема тежкотоварния трафик. Настилката е в много лошо състояние, а водостоците са затлачени. На доста места асфалтовата настилка липсва изцяло. Отсечката е с дължина от близо 3 километра. Ремонт по нея не е правен от 30 години.

ПътяДруг участък, който влиза в проекта за рехабилитация е пътят между Дъбовец и разклона за село Малки Воден в община Любимец. Той е част от шосето за Ивайловград и също е в окаяно състояние. Той Очаква се той да поеме засиления трафик след откриването на граничния пункт с Гърция край Ивайловград.

По проекта ще бъде ремонтиран и пътят Чифлик – Черноочене в кърджалийска област. Общата стойност е над 14,6 милиона лева. Ремонтните дейности трябва да завършат в рамките на 7 месеца.

206 милиона евро реално разплатени средства достигна програмата „Регионално развитие“, отчете днес министър Плевнелиев. Това означава, че сме ускорили разплащането 15 пъти, похвали се той.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button