Хасково

НСИ търси още 120 преброители в Хасковска област

Около 120 преброители и контрольори не достигат за Хасковска област, съобщават от Териториално статистическо бюро – юг при Националния статистически институт.

По тази причина започва допълнително набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021 от 25 май до 10 юни 2021 г. При предстоящото преброяване ще са необходими около 900 преброители и контрольори за Хасковска област, като над 780 от тях вече са набрани. По-голям е недостигът на преброители в големите градове – Хасково и Димитровград. Необходимият им брой е набран в общините Ивайловград, Маджарово, Минерални бани, Симеоновград, Свиленград и Стамболово.

Заявленията на желаещите се подават в общината, в която кандидатите предпочитат да бъдат наети. В периода 18 септември – 3 октомври преброителите ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 8 сутринта до 20 часа, включително събота и неделя.

При Преброяване 2021 населените места ще бъдат разделени на участъци, като всеки ще съдържа приблизително 100 – 120 жилища и 250 – 300 лица. Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече участъка в зависимост от преброените онлайн лица.

Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ, като преди това ще преминат специално обучение и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Преброяването на населението и жилищния фонд в страната ще се проведе в периода 7 септември – 3 октомври 2021 г. То ще е на два етапа. Първият етап е чрез попълване на електронна преброителна карта по интернет от 7 септември до 17 септември. Вторият етап е чрез посещение на преброител на домакинствата – от 18 септември до 3 октомври.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button