Хасково

БЧК раздава 16 килограма помощи на социално слаби

Мариана Атанасова получава продукти на БЧК

Мариана Атанасова получава продуктите на БЧК

Вторият транш продукти от интервенционните запаси на Европейския съюз раздават от днес в Хасково. Помощта е около 16 кг. Включва 6 кг. ориз, 5 кг. брашно, 2 кг. кус-кус, 1 кг. захар, 4 пакета спагети и 2 пакета обикновени бисквити. 8 000 са по списък хората в областта, които са включени в програмата. Това са получавалите помощи за отопление през миналата зима.

200 са по списък социално слабите, които трябва да получат дарението от БЧК в читалище „Св. Климент Охридски“. Една от първите дошли бе Мариана Атанасова. Тя е включена в програмата за първа година. Пред Haskovo.info жената изрази голямото си задоволство от помощта. Мариана има две деца, които са ученици, и живее на квартира. Взела е и първия транш от помощите на БЧК. Атанасова бе довела съсед да й помогне

„Варя непрекъснато на децата макарони и кус-кус. Останалите продукти също са ми от голяма полза, защото така спестявам по някой лев“, сподели жената. „Да са живи и здрави, че дават!„, добави още тя. Тъй като помощите този път са доста тежки, Мариана бе дошла със съседа си, за да й помогне в носенето на продуктите.
Още 5 са пунктовете в областния град, където БЧК раздава помощта. Това са читалищата в кварталите „Овчарски“, „Ручока“,“Хисаря“ и „Орфей“, както и здравният център в кв. „Република“.Само в „Орфей“ раздаването на продуктите ще започне утре. Крайният срок за получаване е 8-ми септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button