Регион

Откриха контрабандно злато и цигари на Капитан Андреево

Контрабандни златни накити и цигари са открити при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“.

Златните накити са намерени на 24 май в двама мъже, които пътували с лек автомобил Фолксваген. Те пренасяли от Турция в България общо 220 златни накити – пръстени, гривни, синджири, медальони, обици, всички от 14-каратово злато с общо тегло 1682 грама. Стойността на златото е 134 560 лв.

На двамата е наложена парична гаранция в размер на по 2 000 лв. и забрана да напускат страната, съобщават от прокуратурата.

При пет проверки на пункта са открити и над 1 600 кутии контрабандни цигари в тайници на камиони, влизащи в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“. При един от случаите камион е превозвал стока от Турция през България за Норвегия. На пункта е селектиран за щателна митническа проверка, извършена включително със специализирана рентгенова апаратура. При пролъчването митничарите установили подозрителни плътности в шофьорската кабина и резервната гума. След демонтаж на гумата и във фабрична кухина на шофьорската кабина са укрити 900 кутии цигари без акцизен бандерол.

При други четири проверки през последните дни в товарни автомобили също с турска регистрация, превозващи стоки за страни от Западна Европа, са открити общо 729 кутии цигари без акцизен бандерол, укрити в тайници на шофьорските кабини.

За първите две седмици на месец май митничарите са задържали 13 341 кутии безакцизни цигари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button