Регион

780 военни от три държави започват учение „Ответен удар 21“ на полигона „Корен“

Същинското учение с бойни стрелби ще бъде на 2 и 3 юни

Военнослужещи от България, Гърция и Румъния участват в тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар 21“, което започна днес на полигона „Корен“.

Общите усилия ще бъдат насочени към развитие на уменията за съвместно изпълнение на задачи и повишаване на оперативната съвместимост на щаба на батальона и командирите при планиране и управление на многонационални формирования, обясни командирът на II механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, който е и офицер провеждащ учението. Директор на учението е полковник Емил Симеонов – заместник-командир на II механизирана бригада.

Военно учение

Учението ще се проведе по фиктивен сценарий, разработен въз основа на общия сценарий за провеждане на серията свързани ученияDEFENDER EUROPE 21.

В тактическото учение ще вземат участие 780 военнослужещи и 210 единици техника от състава на 31 механизиран батальон, 20 самоходен артилерийски дивизион, 42 механизиран батальон, обслужващи и осигуряващи формирования от състава на II Тунджанска механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти, танков взвод от Гърция, механизиран взвод от Румъния, както и 8 единици летателни средства от ВВС.

Същинското учение с бойни стрелби ще бъде на 2 и 3 юни.

Военно учение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button