Любопитно

Урок с оркестър на живо и картини в хасковската галерия

Осмокласници слушаха оркестър на живо и разгледаха картините в градската галерия в Хасково по време на часовете си.

Любопитният бинарен урок беше част от обучението в специалност „Рекламна графика“ на хасковската гимназия по туризъм. Така днес учениците проведоха часовете си по музика и изобразително изкуство.

„Национални и регионални художествени музеи и галерии“, „В концертната зала“ и „Композиторско творчество“ бяха част от темите, подготвени от преподавателите Росена Кирякова и Маринела Митева, казват от училището. Учениците са се впечатлили от картините на Атанас Шаренков, чието име носи галерията и на хасковския художник Христо Форев.

Сред най-интересните моменти обаче беше участието в урока на музикантите от Камерния оркестър на Хасково, които показаха на учениците различни лъкови музикални инструменти – цигулка, виола и виолончело. Те изсвириха откъси от произведения на световноизвестните композитори Моцарт, Вивалди, Бетовен, както и интересни произведения от съвременни автори – танго, валс, рок, част от „Бохемска рапсодия“ на група Куин.

Бъдещите екскурзоводи имаха за задача да заснемат урока, а ценни съвети за това получиха от хасковския фотограф Славян Костов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button