Хасково

2 029 четвъртокласници на Национално външно оценяване в Хасковско

2 029 четвъртокласници се явяват на Национално външно оценяване по български език и литература в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление по образованието.

Изпитът се провежда в 61 училища в областта. На 28 май е НВО по математика. Четвъртокласниците в страната са общо 60 320.

Препитването започва в 10 часа и продължава 60 минути. Учениците със специални образователни потребности ще работят по-дълго.

Изпитът по български език и литература включва диктовка с 40 до 60 думи, която се пуска на аудиозапис. Четвъртокласниците ще отговарят също на 10 текстови задачи с възможност да изберат между три отговора. Има и текст за четене с разбиране с текстови задачи със затворени въпроси и със свободен отговор. Изпитът съдържа още задача с творчески характер, свързана със създаване на текст.

Изпитът по математика включва 25 задачи, сред които такива с възможност за избор между три отговора, с кратък отговор и текстови задачи.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button