Любопитно

Много награди за хасковски ученици от национални и международни конкурси

Награди от три конкурса спечелиха възпитаниците от Школата по етнография, история и народно приложно изкуство при хасковския Младежки център, съобщават от общината.

Първият конкурс е международен за рисунка, стихотворение и есе на тема „България в сърцето“, обявен от Генералното консулство на България в Германия. Първо място в категория „Есе“ във втора група спечели Александър Вутов в 10 клас.

В националния проект „Народните будители и аз“ в първия етап, посветен на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски, първа награда спечели Моника Джелепова от 11 клас в раздел „Мултимедийна презентация“. Във втория етап, посветен на 145 години от гибелта на Христо Ботев и 148 години от гибелта на Васил Левски, две първи награди за есе заслужиха единадесетокласниците Александър Вутов и Станимира Добрева. В раздел „Мултимедийна презентация“ първата награда е за Мартина Топузова в групата 8 – 11 клас.

На Националния конкурс „Мила Родино 2021“ в категория „Стихотворение, есе“ във втора група на 2 място е класирана Кристиана Димитрова в 7 клас и на 3 място е Димитър Иванов в 7 клас.

Награди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button