Хасково

15 266 са ваксинираните с две дози в Хасковска област. 5 нови случая на COVID-19 за ден

15 266 са ваксинираните с две дози срещу COVID-19 в Хасковска област, сочат данните на националния информационен портал към 28 май. Общо 35 772 са поставените дози до момента.

За последното денонощие са ваксинирани 368 души, съобщават от Областния оперативен щаб. Вчера мобилен екип на РЗИ започна ваксиниране в ромските махали на Харманли, а в неделя микробусът ще бъде в Ивайловград. Екипът разполага с всички 4 вида ваксини, които са разрешени за ползване в България.

5 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково през изминалите 24 часа. Три от новозаразените са от община Хасково. По един случай е регистриран в общините Свиленград и Харманли.

Към момента в болниците в региона са настанени 47 души с коронавирус.

За последното денонощие в страната са регистрирани 293 нови случая на COVID-19. Направените тестове за 24 часа са 13 164.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button