Любопитно

Харманлийка популяризира красотата на народните носии

Студентката Лора Колева от Харманли е част от инициативата на младия фотограф Радослав Първанов да разказва за историята на България и бита на българското семейство.

Под наслова „Аз съм българка“ той показва снимки на девойки, облечени в народни носии, на фона на знакови природни, исторически и архитектурни забележителности. Ценителка на родните традиции, Лора Колева има лична колекция от автентични женски носии от харманлиския край.

Старинни предмети от народния бит допълват събраното през годините и оформят красив домашен етнографски кът. Тя е показвала хубостта на нашенските облекла на фолклорния събор в Рожен. Позирала е на фона на вековни дървета, чешми, мостове, и разбира се с тракийска носия – на Извора на Белоногата край Харманли, който всеки българин знае.

Изложбата с фотографии „Аз съм българка“ е подредена в момента в Балабановата къща в Старинен Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button