Любопитно

Поколения хасковлии се прибират за юбилея за езиковата гимназия

Хасковската езикова гимназия чества тази година своя 50-годишен юбилей. Поколения хасковлии, завършили училището ще се върнат в родния си град, за да станат част от празника, който ще се чества на 11 и 12 юни.

Програмата започва още в 8 часа сутринта на 11 юни с Ден на отворените врати, който е наречен „На гости в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково“. През този ден не само гостите ще бъдат нещо различно в гимназията, а и часовете на настоящите ученици и учители ще са по-различни.

Вечерта на 11 юни, в 17:30 часа ще бъде открита изложба „50 години Езикова гимназия – Хасково“. Тя ще бъде подредена пред стария градски часовник, а посетителите ще могат да видят на открито интересни фотоси и материали от историята на училището.

Кулминацията на 11 юни обаче ще бъде празничното шествие, което ще започне в 18:30 часа пред стария градски часовник. Настоящи и бивши ученици и учители ще тръгнат към Културно-спортен комплекс „Спартак“, където от 19:30 ще започне празничният юбилеен концерт.

На 12 юни в 17 часа е предвидено градинско парти, наречено „Среща на поколенията“, в рамките на което ще бъдат представени презентация на тема „Езиковата в обектива на медиите“, юбилейният алманах с ученическо творчество, създаден от клуба по творческо писане, юбилейната книга „Различната гимназия. 50 години Езикова гимназия – Хасково“. Предвиден е и благотворителен търг с предмети със сантиментално значение.

Градинското парти е с отворени врати за всички бивши и настоящи учители и ученици на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково.

5 коментара

    1. Да се наречеш „пърдича на Хасково“ и да наричаш някого селска пръчка …. Що за индивид си ти?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button